« Nemzetközi kapcsolatok

Projektelőkészítő látogatás Le Mans-ban

A Globális egészség – Inkluzív közösségek, hatékony stresszkezelés, környezettudatos szemléletformálás egy digitális iskolában című Erasmus+ projektünk keretében a 2024/2025 tanév során AKG-s diákok utazhatnak francia, német és spanyol gimnáziumokba, hosszú távú egyéni mobilitásra. A kiutazás hetei alatt a diákjaink a nyelvgyakorláson túl megismerkednek egy másik ország oktatási rendszerével, étkezési szokásaival, kultúrájával. Európai diáktársaik mindennapjaiban vesznek majd részt, a családjaiknál laknak, az iskolai tanórákon és programokon is jelen lesznek, és a tapasztalataikról naplót vezetnek, szakmai beszámolón összegzik a tanultakat.

A francia befogadó iskola, ahol 2025 február-márciusában tanulnak majd az AKG-s diákok, a Le Mans-ban található Lycée Notre Dame (https://www.lyceenotre-dame72.fr/). Ebben az iskolában előkészítő látogatáson vettünk részt, és a francia kollégákkal egyeztettük a program részleteit. A Lycée Notre Dame-nak általános gimnáziumi és vegyészeti szakközépiskolai tagozata is van, és számos kémiai, biológiai laboratórium található az intézményben.

A francia kollégákkal kiválóan indult az együttműködés, hasonló pedagógiai elvek alapján dolgozunk, könnyen megtaláltuk a hangot, és várjuk az együttműködés következő lépését, amiben már a diákoké lesz a főszerep.