Az Ökoklub beszámolója az ajándékkészítő délutánról

December hatodikán délután karácsonyi ajándékokat készítettünk. A mézeskalács latte szirup és az illatmanók fűszereinek aromája az egész termet bejárta, és valódi karácsonyi készülődés hangulatot varázsolt.

A szirup receptje:
1.Egy vastagabb falú edénybe rakjuk a cukrot és alacsony lángon elkezdjük melegíteni, ügyelve rá, nehogy megégjen.
2. Miközben lassan karamellizálódik a cukor, egy kis tálba rakjuk a fűszereket. Hozzáreszeljük a narancs és citromhéjat
3. Mikor a cukor háromnegyede/fele már szép aranyszínű, karamellizált, akkor hozzáadjuk a fűszereket. Pár percig még kevergetjük.
4. Pár perc után, mikor már elkezdjük érezni a fűszerek illatát, hozzáadjuk a vizet is. Ne ijedjünk meg, meg fog dermedni a cukor, de szép lassan majd felolvad. Megvárjuk míg az összes cukor felolvad… közben néha megkeverjük és kb. 10-15 percig még főzzük. Így elpárolog kevés víz is, és kicsit sűrűbb, sziruposabb állagú szirupot fogunk kapni.

Facebooktwitteryoutubeinstagram